
22 maj 2009
På köpet

21 maj 2009
Invid björken
20 maj 2009
Scarlet Baby

Tyvärr trampade vi sönder en del när vi grävde för syrenhäcken. De måste ha legat precis under jordytan, så vi såg dem inte, och jag mindes inte att jag planterat dem såpass långt ut från staketet.
Gullvivor och ettåringssådd

19 maj 2009
Daydream
Ser väl inte så tokig ut på nära håll...
... men när man kommer en bit ifrån och ser de där långa fula stjälkarna är de så lagom vackra. Jag inser att jag tycker mycket om tulpaner i vas, men sådana här vanliga långa som står i rabatten, gillar jag inte alls. Ser lite extra tråkigt ut eftersom rabatten är nyplanterad och växterna i den så små att de inte alls ramar in tulpanerna. Nej hädanefter får det bli botaniska tulpaner. Och möjligen några höga gammaldags i det vildvuxna bakom uthuset.
På sista bilden ser man en del av det evighetslånga staketet och den mördande tråkiga plattgräsmattan. Längs staketet ska det sättas granhäck. Innanför den ska jag bygga woodland.
14 maj 2009
Koko
12 maj 2009
Vårkrage

11 maj 2009
I flock
10 maj 2009
Häggen
06 maj 2009
Violtulpaner och hägg
05 maj 2009
Blandade krokus
03 maj 2009
Rött och vitt i vinter
Tanken är att jag ska ha dem tillsammans med mina frösådda blodkorneller, Cornus alba ’Kesselringii’ ganska nära björken där jag behöver något tåligt. Och det är framförallt höst- och vinterfägring jag förväntar mig av arrangemanget. Kornellernas och den rödbladiga berberisens mörka bladutspring mot den vanliga berberisens och snöbärens, kan möjligen bli bra om vårarna, snöbärets blad är rätt söta och både snöbär och berberis har egentligen väldigt söta blommor på sommaren – om man nu går tillräckligt nära för att lägga märke till dem. I synnerhet är de gula berberisbommorna rätt läckra mot de röda bladen på ’Atropurpurea’:n.
Men på hösten räknar jag med att blodkornell och berberis ska SPRAKA, och om vintrarna ska snöbären stå vita mot de röda blodkornellstammarna och framför det berberisens röda små bär.
Och berberisen är taggig och tät och ger gott skydd åt fåglarna.
På rätt plats och i rätt sällskap, kan även den simplaste växt bli spännande.
01 maj 2009
Årets rundel
Sedan dess har jag istället tankar om att varje år skapa en ny plantering runt stången.
I år hade jag tänkt sätta korn, blåklint, kornvallmo och prästkragar. Det visade sig emellertid vara betydligt svårare än jag tänkt mig att få tag på korn. Idag har jag i alla fall planterat rundeln, och det är lite blandade grässorter (korn, ekorrkorn, speltvete, skruvlosta) kornvallmo, blåklint och prästkrage. Vi får väl se hur det blir.
Vi har sått i pallkragarna också, Storebror och jag. Det är olika sorters sallad i två, morötter i en och sockerärtor i den fjärde.